Nyt se on sitten tehty..ensimmäinen blogini! Ajattelin, että tällaisen päiväkirjan avulla on helpompi seurata Grapan ja itseni kehtitystä tottelevaisuuskoulutuksessa. Olettaen, että sellaista tapahtuu...siis kehitystä...

Kaikki alkoi tämän viikon keskiviikko-illasta, kun Grapan kanssa osallistuimme ensimmäisiin epävirallisiin tokokisoihimme. Yllättäen Rapsu voitti oman mölliluokkansa. Siitä se kipinä sitten lähti ja nyt olisi seuraavana vuorossa jo viralliset Toko-kisat Ilmajoella..ja tarkoitus olisi päästä aina SM-kisoihin Ouluun asti...Apua...Oulun kisat on kesäkuun alussa.

Tänään sitten intoa puhkuen painelin koiran kanssa pihalle ja ajattelin ottaa vähän seuruu-reeniä patukan kanssa...joopajoo.....hyvin meni muuten, paitsi Grappa oli totaalisesti unohtanut mitä "istu" käsky tarkoittaa...eli liikkeessä ei käskyllä saanut mitään aikaan...paitsi sen maahamenon..no...otin sitten siltä kantilta, että harjoitellaan pelkkää istu-käskyä..pikkuusen on töitä tiedos...pitkä matka on Ouluun...

Sisällä harjoittelimme naksun kanssa kapulaa, jota Grappa vihaa yli kaiken. Eilen palkitsin sen siitä, että kävi kuonollaan kapulaa koskemassa, tänään Grappa jo peräti työnteli kapulaa nokallaan...eli tipun askelia mennään sillä saralla. Huomenna tuleekin taukoa, kun lähdetään kyläilemään Saarikyliin..

Niin omasta taustasta sen verran, että Grappa on ensimmäinen harrastuskoirani ja tätä ennen en ole tiennyt juuri mitään mistään tottikista sun muista Pk-lajeista..Onneksi Rapsun kasvattaja ja omat kaverit ovat saaneet innostumaan näistä koiralajeista.